Eszünk
Retroízek, retroárak a kertvárosi cukrászdában
2022.11.24. | Dürgő Kata
A Budapest 16. kerületében található Ancsi Cukrászda ugyan nem követi a legújabb cukrásztrendeket, sikere mégis harminchét éve töretlen. Vajon mi lehet a titka? Dürgő Kata járt utána…
Eszünk
Irány a Normafa!
2019.01.17. | Lovranits Júlia
Nincs is jobb egy kiadós túra után, mint jóízű ételekkel visszapótolni az elégetett kalóriát. A Normafa Síház minden évszakban ideális választás, de télen különleges varázsa van, a Szép…
Eszünk
A nagyapa nyomdokában
2018.12.30. | Lovranits Júlia
A soproni Hoffer cukrászda újabban már reggelit és bisztróebédet is kínál, a legcsábítóbbak azonban ma is a régi családi recept szerint készült sütemények. Mert a név kötelez…
Beszélgetünk
Egy békebeli cukrászda Budán
2018.06.16. | Szabó Edit
Beszélgetés Auguszt Ibolyával
A Fény utcai piac mögött található Auguszt cukrászdában pazar reggelit kínálnak minden nap. Auguszt Ibolya egy párizsi mesterkurzuson tanulta azt az új levelestészta-receptet, amivel ne…
Eszünk
Desszertem
2017.12.20. | Szabó Edit
Kekszek, piték, színes torták, vajpuha krémek, omlós linzerek: édes kísértés, aminek ellenállni képtelenség. Szerencsére nem is kell, a miskolci Desszertem Cukrászműhely folyamatosan vá…
Beszélgetünk
Próbálgatom a szárnyaimat
2017.12.09. | Szabó Edit
Belsőépítésznek készült, mégis szakács, majd cukrász lett belőle. Előbb a Kodolányin, aztán a híres Cordon Bleu szakácsiskolában tanult, és most a miskolci Desszertem Cukrászműhely krea…
Eszünk
Kedveském, hol van a Kedveskrém?
2017.11.28. | Raab Zsuzsanna
A nyári hónapokban a fagyizók zsúfolásig telnek, a hőségben legtöbbször egy gombostűt sem lehet leejteni, annyian áhítoznak a hűs édességre. De mihez kezd egy fagyizó, ha beköszönt a té…
Eszünk
Vagány sütik, merész fagyik
2017.04.03. | Raab Zsuzsanna
Előfordul, hogy az egyik cukrászdában isteni a fagyi, a másik helyre pedig a felejthetetlen ízű sütemény miatt járunk, a budapesti Damniczki viszont mindkettőben verhetetlen. Ráadásul m…
Eszünk
„Chouchou bolondság, Chouchou mennyország”
2017.03.27. | Raab Zsuzsanna
A chouchou (ejtsd: „susu”) magyar fordítása „kis kedvesem” – francia becéző szó, amit kiejtve máris valami bájos, valami sikkes és valami nagyon francia jut eszünkbe. Például egy dessze…
Eszünk
Nálunk a minőség a legfontosabb hagyomány
2016.12.27. | Raab Zsuzsanna
Találkozás Auguszt Ibolyával és Auguszt Józseffel
A közel másfél évszázados múltra visszatekintő Auguszt az egyetlen olyan cukrászda, amely generációk óta családi kézben van...
Eszünk
Nagyon baba!
2016.11.30. | Raab Zsuzsanna
Lehullt a lepel! Már nem titok többé a Monofu karácsonyi desszertje!
Eszünk