Eszünk
Üres a tér
2021.11.06. | Szabó Edit, Upor László
Divéki Balázs emlékére
„Mi van a torta tetején?” – kérdezi a vendég. „Illúzió” – válaszolja mosolyogva a cukrász. – Beleharapsz, és már el is tűnt. Csak egy pillanatnyi jó érzés, egy szín, egy illat, egy hang…
Beszélgetünk
Egy békebeli cukrászda Budán
2018.06.16. | Szabó Edit
Beszélgetés Auguszt Ibolyával
A Fény utcai piac mögött található Auguszt cukrászdában pazar reggelit kínálnak minden nap. Auguszt Ibolya egy párizsi mesterkurzuson tanulta azt az új levelestészta-receptet, amivel ne…
Beszélgetünk
Próbálgatom a szárnyaimat
2017.12.09. | Szabó Edit
Belsőépítésznek készült, mégis szakács, majd cukrász lett belőle. Előbb a Kodolányin, aztán a híres Cordon Bleu szakácsiskolában tanult, és most a miskolci Desszertem Cukrászműhely krea…
Beszélgetünk
A tányér a vásznam, az íz a temperám
2016.06.25. | Szabó Edit
Beszélgetés Baracskay Angélával
Baracskay Angélának két kézzel szórta a tehetséget a Teremtő. A Baraka főcukrászának egyedi desszertjei aprólékos műgonddal megkomponált alkotások. Szeg…