Beszélgetünk
Nagy út áll előttünk
2024.10.26. | Szabó Edit
Beszélgetés Bakos Lászlóval és Bakos-Szabó Mariannával
A Bakos Borászat új szereplője a Velencei-tó környéki boréletnek, de már az első forgalomba kerülő rajnai rizlingjükkel aranyérmet nyertek a VinAgorán. Az alapításról és a tervekről Bak…
Beszélgetünk
Megmaradni
2024.10.12. | Szabó Edit
Beszélgetés Szabó Edittel
Túlélni vagy abbahagyni? Lehet-e, érdemes-e életben tartani egy borral és gasztronómiával foglalkozó tematikus lapot a 21. században? Szabó Edittel, a Borsmenta főszerkesztőjével Szabó…
Beszélgetünk
A közös étkezés rítus
2024.10.05. | Upor László
Beszélgetés Sárdi Dórával – 1. rész
Asztali igények összehangolásáról, családi hagyományról, könyvekről kérdezzük Sárdi Dórát, a gyerekirodalmat kiadó és forgalmazó Pagony egyik alapítóját, társtulajdonosát.
Beszélgetünk
A biogazdálkodásban hihetetlenek a távlatok!
2024.06.22. | Bara Szilvia
Beszélgetés Egly Márk borásszal
Egly Márk negyedszázados szakmai múltja meglehetősen eseménydús. Pályáját egy legendás egyetemi évfolyamban kezdte, ma pedig a Balaton-felvidéki Borvidék Hegyközségének elnöke és a Süme…
Beszélgetünk
A borban találtam meg, amit kerestem
2024.05.18. | Szabó Edit
Beszélgetés Rókusfalvy Palkóval
Április végén etyeki székhelyén látta vendégül barátait és partnereit a Rókusfalvy Birtok. Az összejövetel apropójáról és a pincészet helyzetéről a borásszal, Rókusfalvy Palkóval beszél…
Beszélgetünk
Nagy jövő áll a birtok előtt
2024.03.24. | Szabó Edit
Beszélgetés Günzer Normannal
Günzer Zoltán neve sok borkedvelő számára cseng ismerősen, a Günzer Családi Birtokon azonban ma már a családfő fia, Norman is kiveszi a részét a munkából. Szabó Edit vele beszélgetett a…
Beszélgetünk
Neked – cabernet franc Bárdos Tamás emlékére
2024.02.10. | Szabó Edit
Beszélgetés Bárdos Elvirával
Ötödik éve már, hogy a mátrai újborok versenye Bárdos Tamás nevét viseli. A józan gondolkodású, céltudatos szakember fiatalon hunyt el, életműve nem teljesedhetett ki. Alakját feleségév…
Beszélgetünk
Azóta főzök, mióta az eszemet tudom
2024.02.03. | Szabó Edit
Beszélgetés Tatai Róberttel
Hét éve, amikor megnyerte a Séfek Séfe tehetségkutató versenyt, mindenki az elhivatott felvidéki fiatalemberről beszélt. Tatai Róbert ma a róla elnevezett révkomáromi pizzériában, a Tat…
Beszélgetünk
A török konyha professzora
2023.11.18. | Szabó Edit
Beszélgetés Nagyillés Jánossal
Nagyillés János a Szegedi Tudományegyetem Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszékének docense, és nem mellesleg a török konyha szerelmese. Receptjeit hamarosan folytatásokban közli a Bo…
Beszélgetünk
Itt égni kell, mint a fáklya
2023.09.30. | Szabó Edit
Beszélgetés Horkay Andrással
Közel másfél évtizede, hogy megnyitotta kapuit Budapesten Horkay András boros iskolája, a Central European Wine Institute (CEWI). A képzés népszerűsége azóta is töretlen, és ma már több…
Beszélgetünk
A konyhában séfek, otthon testvérek
2023.09.23. | Márton-Szombathy Zsuzsa
Interjú Solymosi Alexszel és Solymosi Krisztiánnal
A Solymosi testvérpár, Alex és Krisztián azon szerencsések közé tartozik, akik álmaik munkáját végezhetik, és a köztük lévő testvéri köteléket még szorosabbra fűzte a közös munka. Márto…
Beszélgetünk
Egy szakács álma: út a saját konyháig
2023.05.27. | Márton-Szombathy Zsuzsa
Beszélgetés Vujity-Zsolnay Barnabással
Emlékeznek még Vujity-Zsolnay Barnabásra? Ő az a magyar fiú, aki a főztjével elvarázsolta a hawaii zsűrit, megszerezve ezzel a csendes-óceáni állam junior szakácsversenyének arany minős…
Beszélgetünk
Itt az első magyar ginverseny!
2023.02.15. | Pesti Eszter-Nádasi Eszter
Beszélgetés Mészáros-Komáromy Dénes lepárlómesterrel
A Seven Hills Distillery tulajdonosa, a rangos nemzetközi díjakat nyert Tokaj Gin készítője, Mészáros-Komáromy Dénes lesz az első magyar ginverseny zsűrielnöke. A szakembert a verseny r…
Beszélgetünk
Nem parasztvakítás!
2023.02.11. | Szabó Edit
Beszélgetés Pavlicsek Csaba pálinkamesterrel
A perkátai Scientia Master Spirit Competition hazánk egyik legrangosabb pálinka- és párlatversenye. Az idáig vezető útról és a verseny részleteiről Pavlicsek Csabát, a Scientia Egyesüle…
Beszélgetünk
Világraszóló buborékok a Szilágyságból
2023.01.01. | Kriston Orsi
Beszélgetés Bereczki Csabával
A Kárásztelek Pezsgőpincészet Carassia nevű pezsgői néhány éve robbantak be a magyar boros közéletbe, és ma már komoly nemzetközi sikerekkel büszkélkedhetnek. Készítőjükkel, Bereczki Cs…