Tesztelünk
Pósta Borház: Amfórás Kadarka organic 2022
2023.12.24. | Nádasi Eszter
A Szekszárdi borvidék ikonikus fajtája amforában érik a környezettudatos szemléletéről is ismert Pósta Borháznál...
Tesztelünk
Koch Borászat: Selection Kadarka Dűlőválogatás 2022
2023.12.22. | Nádasi Eszter
A Koch Borászat szekszárdi selection kadarkája színében, illatában és ízében egyaránt szépen hozza a fajtajegyeket…
Iszunk
Karácsonyi kadarkateszt 2023
2023.12.13. | Szabó Edit
Hagyományos karácsony előtti kadarkatesztünkön 6 borvidék 17 borát kóstoltuk, és örömmel jelentjük, hogy volt minek örülni. A dobogóra Szekszárd és Eger került fel, de a többi borvidékr…
Tesztelünk
St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet: Áldás Egri Bikavér Superior 2020
2022.12.25. | Szabó Edit
A St. Andrea Pincészet Áldás bikavér bora régi kedvenc, sok családban bérelt helye van az ünnepi asztalon. Komolyabb sültek, étcsokoládés édességek mellé ajánljuk…
Főzünk
Almás püspökkenyér
2021.12.26. | Klich Zsuzsa
Igazi téli sütemény. Karácsony második napjára vagy a két ünnep közötti időszakra ajánljuk, amikor egy kicsit már mindenkinek sok a jóból, de a délutáni kávéhoz mégis jól jön egy szelet…
Eszünk
Bejglivariációk a Magyar Ízek Utcájában!
2021.12.17. | Virág Orsolya
Nincs karácsony bejgli nélkül! A Magyar Ízek utcája karácsonyi rendezvényén az Év Bejglije verseny díjnyertes alkotásait is megkóstolhatjuk. Találkozzunk a Millenárison!
Eszünk
Karácsonyi Magyar Ízek Utcája!
2021.12.16. | Virág Orsolya
Idén először karácsonykor is vár mindenkit a Magyar Ízek Utcája a Millenárison, méghozzá tizenkétféle töltött káposztával, az ország bejglijeivel és mindennel, mi szemnek, szájnak inger…
Főzünk
Lencseleves füstölt csülökkel
2021.01.02. | Szabó Edit
Január elsején kötelező fogás, de egy jó lencselevesnek bármikor örülünk. Íme a csalhatatlan recept…
Főzünk
Mákos guba
2021.01.02. | Szabó Edit
Van, ahol karácsonykor, és van, ahol újévkor kerül az asztalra. A mákos gubának rengeteg változata ismert, de szerintünk ez a legfinomabb…
Főzünk
Kocsonya, ahogy Méhes Vilmos készíti
2020.12.31. | Szabó Edit
Méhes Vilmos mestere a kocsonyakészítésnek. Aki követi az utasításait és rászánja az időt, tökéletes kocsonyát tálal. Íme…
Eszünk
A tökéletes kocsonya
2020.12.31. | Szabó Edit
Van, aki él-hal érte, és van, akit a puszta említésétől is kiráz a hideg. A kocsonya régen nem hiányozhatott a karácsonyi menüből, mostanában viszont úgy tűnik, egész jól megvagyunk nél…
Beszélgetünk
Valaha tündér voltam
2020.12.24. | Szabó Edit
Beszélgetés Kerekes Vicával
A Hab Dórájaként öntudatos cukrászlány, az Apró mesék Juditjaként titkokkal, fájdalmakkal teli asszony. Kerekes Vica ezer életet él a vásznon és a színpadon, de karácsonykor még mindig…
Főzünk
Sütőtökös pite
2020.12.10. | Szabó Edit
A sütőtökös pite, az amerikaiak klasszikus hálaadás napi süteménye már itthon is egyre népszerűbb. Íme egy jó recept, érdemes kipróbálni…
Főzünk
Halászlé Heimann Zoli bácsi szerint
2019.12.24. | Heimann Zoltán
Ünnepi halászlénk Szekszárdról érkezett, Heimann Zoltán által főzve és tálalva. Boldog karácsonyt kívánunk a Borsmenta valamennyi olvasójának!
Főzünk
Pirított fahéjas dió
2019.12.19. | Klich Zsuzsa
Tökéletes karácsonyi ajándék, villámgyorsan elkészül, és olyan finom, hogy jobb mindjárt tripla adagot készíteni belőle. A pirított fahéjas dió egyszerűen ellenállhatatlan…