Iszunk
A sáppusztai szupererő
2024.06.21. | Szabó Edit
Főzdetúra a Sáppusztai Pálinkafőzdében
Csodálatos természeti környezet, az ország legjobb pálinkái és hazánk egyik legnagyszerűbb lepárlómestere: ezt kapja csomagban, aki ellátogat a Miskolctól alig félórányi autóútra találh…
Iszunk
Ezek a legjobb pálinkák és ginek az idén!
2023.04.24. | Szabó Edit
Megvan a legjobb hazai gin, a legjobb pálinka, és már azt is tudjuk, hogy ki lett a Scientia Master Spirit Competition 2023 abszolút győztese. Az okleveleket jó hangulatú ünnepségen kap…
Beszélgetünk
Nem parasztvakítás!
2023.02.11. | Szabó Edit
Beszélgetés Pavlicsek Csaba pálinkamesterrel
A perkátai Scientia Master Spirit Competition hazánk egyik legrangosabb pálinka- és párlatversenye. Az idáig vezető útról és a verseny részleteiről Pavlicsek Csabát, a Scientia Egyesüle…
Iszunk
Startol a SCIENTIA MASTER SPIRIT COMPETITION 2023
2023.01.31. | Borsmenta
Már várják a párlatmintákat a SCIENTIA MASTER SPIRIT COMPETITION szervezői! A híres Perkátai Párlatverseny utódjaként tavaly debütált nagyszabású esemény az idén a magyar ginek versenyé…
Iszunk
Bemutatkoztak a világ első amforában érlelt pálinkái
2022.11.18. | Szöllősi Edit "össz-szesz mester"
Különleges születésnapi ajándékkal lepte meg fogyasztóit az idén 20 éves Agárdi Pálinkafőzde. Hároméves előkészítés után megalkották a világ első amforában érlelt pálinkáját – mindjárt…
Iszunk
Bor, pezsgő, pálinka – megférnek együtt az asztalon?
2022.01.13. | Szöllősi Edit
Lassan igyál, és ne keverd! – hangzik a régi intelem. Pedig a pálinkának, a bornak és a pezsgőnek egyaránt helye van a vacsoraasztalon, csak ésszel kell kínálni…
Vendégoldal
Vitrinbe kerültek az év legjobb pálinkái
2021.12.13. | Borsmenta
A pálinkafőzők védőszentje, Szent Miklós napja alkalmából a Magyar Mezőgazdasági Múzeum vitrinjébe helyezték az elmúlt két évben a „Magyarország legjobb pálinkája” címet kiérdemlő hunga…
Beszélgetünk
A finomság a részletekben lakik
2021.03.27. | Pesti Eszter-Szabó Edit
Beszélgetés Tamás Gáborral
Tamás Gábor a hazai boros és pálinkás világ megkerülhetetlen alakja. Nemzetközi borakadémikus, pálinkamester, a CEWI kurzusainak állandó előadója, miközben hol a Szigetköz Lelke, hol a…
Beszélgetünk
A pálinkaágazat mostohagyerek
2020.11.14. | Szabó Edit
Beszélgetés Pach Gáborral
A 2020-as Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen a Fenegyerek sajmeggypálinkája Champion-díjas lett. A jó pálinka titkairól és az ágazat helyzetéről Pach Gábort, a főzde tulajdonosát kérd…
Beszélgetünk
Most a sörpárlatok izgatnak
2020.11.07. | Szabó Edit
Beszélgetés Dömötör Zsolttal
Átadták az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjait. Ahogyan az előző két évben, a legeredményesebb főzde az idén is a hegykői 1 Csepp Pálinka Kft. lett. A díjátadó után a vál…
Iszunk
Brillante 2020
2020.06.15. | Szabó Edit
Két nap alatt 838 párlatot kóstolt a Brillante 2020 zsűrije. A bérfőzők és magánfőzők nemzetközi párlatversenyének bírái között a Borsmenta főszerkesztője is helyet kapott. Az eredményh…
Beszélgetünk
Beszippantott a pálinka világa
2020.01.25. | Pesti Eszter-Szabó Edit
Beszélgetés Ledő Mónikával
Pálinkamester, pálinkabíra – amit Ledő Mónika nem tud a pálinkákról, azt talán nem is érdemes tudni. Interjúnkban nemrég megjelent könyvéről és a pálinkakóstolás rejtelmeiről faggattuk……
Beszélgetünk
A (tiszteletbeli) pálinkamesternő
2018.07.28. | Sipos Eszter
Beszélgetés dr. Márki Edittel
Rajong a birs és a körte alkoholba zárt, karakteres aromáiért, és úgy véli, egyre természetesebb, hogy egy nő pálinkát készít. Dr. Márki Edit egyetemi docenssel nem kizárólag szakmai ké…
Beszélgetünk
A Balaton Open aranyérmesei
2018.05.12. | Szabó Edit
Áprilisban rendezték meg Zamárdiban az első Balaton Open Pálinkaversenyt, ahol a szervezők új bírálati rendszert vezettek be, és a mintákat kizárólag nők értékelték. A verseny után megk…
Iszunk
Szigorú volt a női zsűri
2018.04.16. | Szabó Edit
2 nap, 29 nő, 130 pálinka, 9 aranyérem – nagyjából így lehetne számokkal leírni mindazt, ami az első Balaton Open Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny háza táján történt az elmúlt hétvé…