Tesztelünk
Heimann Családi Birtok: Merlot 2021
2024.04.29. | Nádasi Eszter
A Heimann Családi Birtok 2021-es merlot bora tele van gyümölcsös aromákkal és ízekkel...
Tesztelünk
Heimann és Fiai: Porkoláb-völgy Kadarka 2020
2022.01.21. | Szabó Edit
A szekszárdi Porkoláb-völgy tele van meglepetésekkel. A Heimann és Fiai ott szüretelt szőlőjéből feszes, sós, bolondul virágos kadarka készült, amelyet paprikás ételekhez, sült halhoz a…
Tesztelünk
Heimann Családi Birtok: Merlot 2017
2020.01.19. | Szabó Edit
Heimannék csavarzáras merlot-ja családi ünnepek, baráti összejövetelek, házibulik kedvenc vöröse lehet. Önmagában és étel mellett egyaránt megállja a helyét, sokat gondolkodni nem kell…
Iszunk
Merlot – a folyékony bársony
2020.01.12. | Szabó Edit
A merlot az egyik legnépszerűbb szőlőfajta hazánkban. Nagy házasítások megbízható alkotórésze, de önálló borként is sokan palackozzák. Ezen az estén 6 borvidék 12 borán keresztül ismerk…
Főzünk
Halászlé Heimann Zoli bácsi szerint
2019.12.24. | Heimann Zoltán
Ünnepi halászlénk Szekszárdról érkezett, Heimann Zoltán által főzve és tálalva. Boldog karácsonyt kívánunk a Borsmenta valamennyi olvasójának!
Beszélgetünk
Karácsony Heimannéknál
2019.12.21. | Pesti Eszter-Szabó Edit
Beszélgetés a Heimann családdal
Halászlé, kadarka, szép tervek, nagy remények. A szekszárdi Heimann család életében az idei év új unokát, a következő új borválogatást hoz majd, de addig lássuk, mi kerül a karácsonyi a…
Tesztelünk
Heimann Családi Birtok: Alte Reben 2016
2018.11.09. | Szabó Edit
Sűrű, gazdag, intenzív bor, sötét, mint az éjszaka, az ember költői hangulatba kerül tőle. Ahogyan a neve is jelzi, öreg tőkék terméséből készült, de öreg tőke nem vén tőke…
Beszélgetünk
Heimann az Év Borásza Lengyelországban
2017.10.28. | Szabó Edit
Ez a díj nem rólam, hanem Szekszárdról és az egész magyar borkultúráról szól – mondta Heimann Zoltán tegnap este, amikor ünnepélyes külsőségek között átvette a lengyel Magazyn Wino álta…
Iszunk
Mit igyunk a Szekszárdi Szüreti Napokon?
2017.09.16. | Szabó Hajnalka
Ha szeptember, akkor szüret és Szekszárdi Szüreti Napok. Ez a természet rendje, idén sincs ez másként. A rendezvény vasárnap estig tart, íme néhány ötlet a kóstoláshoz…
Iszunk
Tartalmat keresve
2016.07.29. | Burai László
Nyaraláskor egyértelműen a könnyedebb boroké a főszerep, leginkább fröccsként fogynak; ebben a kategóriában nálam verhetetlenek a Danubiana-borok, a zöld veltelini és a rozé is ár-érték…