Iszunk
Achilles és Frank Zappa szelleme a pincében
2024.10.04. | Wurmbrandt András
Látogatás Kovács Barnabás pincéjében 2.
Wurmbrandt András írásának első részében a hagyományokról és a pincészet új időszámításának kezdeteiről meséltünk. Most pedig jöjjenek a borok!
Iszunk
Natúr borok a Szent György-hegyi elefántcsonttoronyból
2024.10.02. | Wurmbrandt András
Látogatás Kovács Barnabás pincéjében 1.
Kovács Barnabás célja nem más, mint a lehető legkisebb ökológiai lábnyomú bor előállítása. A fiatal borász édesapja nyomdokain, a Szent György-hegyen készíti izgalmas natúr tételeit…
Vendégoldal
Fülledt erotika
2024.09.13. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 23. rész
Kőszegre is korán beköszöntött a szüret, van munka bőven, de azért most is kinyílt egy izgalmas bor Demeter Zoltántól, és a Drop Shop kóstolója is hozott maradandó élményeket. Erről mes…
Vendégoldal
Egyre jobbak a kőszegi borok!
2024.07.23. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 22. rész
Perzselő hőség, koccintás Szent Donátus napján, költészet a szőlőben, nyitott pincék, nyitott emberek – ezen gondolatok köré szerveződik dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 22. része…
&nb…
Vendégoldal
A napfény íze
2024.06.25. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 20. rész
Csonkázzunk vagy ne? Hogyan járja át jobban a bogyót a napfény íze? Ezekre a kérdésekre keressük a választ dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 20. részében, aztán zarándokútra indulunk Má…
Vendégoldal
Tavaszköszöntő
2024.03.05. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 12. rész
Felébredt téli álmából a szőlő, nyílik a kankalin, natúrkóstoló volt Szegeden, Natúr Műhely Sütő Zsoltnál. Dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 12. részében mindezek mellett még sok minden…
Tesztelünk
Bóka Birtok: Kadarka 2021
2024.01.18. | Szabó Edit
A Bóka Birtok natúr kadarkája teljesen más, mint amit megszoktunk. Szűretlen, derítetlen, tele van szokatlan ízekkel, de éppen ezért izgalmas. Megosztó tétel, a natúrborok kedvelőinek a…
Iszunk
PAP Wines és Pósta Borház kóstoló a Mitiszol?-ban
2023.10.28. | Nádasi Eszter
Szent György-hegyi vörösek, szekszárdi fehér cuvée, szürkebarát narancsbor és amforás kadarka – a fenntarthatóság elveit követő borászatok népszerű tételeivel ismerkedtünk. A felsorolás…
Eszünk
Nyári képeslapok
2022.09.12. | Vargha Márk
Tarcal, Sümeg, Sarud, Sárospatak és a Karsztvidék nyári képeit villantjuk most fel egy-egy boros vagy gasztronómiai élmény erejéig. A helyszíneken Vargha Márk járt…
Iszunk
Demijohn tavaszi portfóliókóstoló
2022.05.26. | Vargha Márk
Először 2020 nyarán, a világjárvánnyal sokkal inkább terhelt időszakban vettünk részt a Póta Richárd szervezte kóstolón, és felcsillant a szemünk, mikor idén áprilisra újra meghird…
Tesztelünk
Bott Frigyes: Juhfark 2018
2020.09.28. | Szabó Edit
Bott Frigyes Juhfark natúrbora szűretlenül és derítetlenül került palackba, így a színe opálos, az íze páratlanul gazdag. A természetesség kedvelőinek ajánljuk…
Tesztelünk
P.A.N.K. Project (Pálffy Attila): Pink Pét-Nat 2019
2020.07.27. | Szabó Edit
Aki szereti a buborékot a borban, és igazán menő akar lenni, kóstolja meg a köveskáli Pálffy Pince ifjú borásza, Pálffy Attila pét-natját. Lendületes, frissítő ital, ráadásul maga a ter…