Beszélgetünk
Az a legjobb bor, amit már kifizettek
2024.09.28. | Szabó Edit
Beszélgetés Fiáth Attilával
Ismét meghirdette Wine & Spirits Management képzését Fiáth Attila borszakértő. Az angol nyelvű program nemzetközi szakemberek bevonásával valósul meg Budapesten…
Iszunk
Fröccs: maga a megtestesült nyár
2024.07.22. | Bara Szilvia
A meleg nyári hónapokban igazi felüdülést nyújt egy pohár hűsítő fröccs. A bor-szikvíz páros a kerti grillezések, a fesztiválok és a baráti beszélgetések elmaradhatatlan társa, ráadásul…
Iszunk
Buborék, nyár, zene
2024.07.15. | Barossné Koós Andrea
Tombol a nyár, ilyenkor hűs italokra vágyunk. A Magyar Bormarketing Ügynökség az idén is elindította a „Buborékok nyara” kampányt, három kiváló borkoktéllal a főszerepben. Íme a részlet…
Iszunk
Négy80: „Az egész hobbinak indult”
2024.05.09. | Nádasi Eszter
2018-ban nyitottak, de a borkészítésnek sokkal régebbi hagyománya van a Barcza családban, akiknek a Badacsonyon és az Örsi-hegyen is vannak szőlői. Mire utal a névválasztás, és mit kóst…
Vendégoldal
Borélmény a 21. században
2024.01.17. | Borsmenta
Robotok a szőlőben, mesterséges intelligencia a bormarketingben, az alkoholmentesített borok szerepe a világpiacon és 21. századi borélmény. A március 1-jére tervezett 12. Borkonferenci…
Iszunk
Ismeretlen ismerős: a Border Birtok
2023.10.24. | Vargha Márk
Mindig szeretünk újdonságokat felfedezni, olyan pincékben kóstolni, ahol még nem fordultunk meg korábban. Vargha Márk a balatoncsicsói Border Birtokon járt, ahol Dér Gábor boraival kötö…
Iszunk
Keverjünk borkoktélt!
2023.08.05. | Szabó Edit
„Keverd és Kóstold!” címmel borkoktél-kampányt indított a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa. Az italokat Schöck Norbert bartender alkotta meg, remek ízléssel. Íme a részletek…
Utazunk
Falatnyi magyar borbirodalom Berlinben
2023.06.10. | Szabó Edit
Szedlacskó Máté apró berlini borboltja amilyen kicsi, olyan erős. Polcain száznál is több magyar bor sorakozik, de nem hiányoznak a szörpök sem, és persze van húsáru, sőt még gulyáskrém…
Iszunk
Szőlős, boros világnapok éves kalendáriuma
2023.02.20. | Nádasi Eszter
Számos szőlő- és borfajta kapott már saját helyet a naptárban állandó vagy mozgó dátummal, listájuk pedig időről időre bővül. Írásunkban igyekeztünk teljes képet adni. Lássuk tehát, mik…
Iszunk
Hogyan legyünk pengék olasz borokból?
2022.10.12. | Csepe Erika
Terroir Hetekkel indítja az őszt a DOC Pane e Vino, Gianni Annoni vérbeli olasz borbárja. Aki ellátogat a rendezvénysorozat programjaira, Alto Adige, Piemont és Friuli Venezia boraival…
Iszunk
Egy este a Zeus Borbárban
2022.08.30. | Vargha Márk
Vargha Márk kollégánk nemrég Badacsonyban járt, és a Zeus Borbárba betérve nem mindennapi kóstoló részese lehetett. Íme a történet…
Utazunk
Wachau két keréken
2022.04.29. | Gónusz Gabriella
Csillogó kék, fűszeres zöld, édes sárga – két intenzív nap a színek és az ízek vonzásában. Pattanjatok biciklire, és irány Wachau! Mutatjuk az utat…
Iszunk
Bor, pezsgő, pálinka – megférnek együtt az asztalon?
2022.01.13. | Szöllősi Edit
Lassan igyál, és ne keverd! – hangzik a régi intelem. Pedig a pálinkának, a bornak és a pezsgőnek egyaránt helye van a vacsoraasztalon, csak ésszel kell kínálni…
Vendégoldal
Rákóczi túróst olaszrizlinggel? Miért ne!
2021.12.08. | Borsmenta
Ritkán fordul elő, hogy a süteményrajongók és a borkedvelők ugyanahhoz az asztalhoz üljenek le. Pedig az ízélményeket lehet fokozni, sőt! A 130 éves Hauer Cukrászda és a verpeléti Varsá…
Iszunk
Madárlátta borok a Villa Sandahltól
2021.11.18. | Vargha Márk
A Villa Sandahl 2019-es évjáratbemutatója
A svéd testvérpár tulajdonában álló Villa Sandahl Borászat a 2019-es évjárat borainak kóstolójára hívta a közönséget, ám ennél jóval többet kaptunk…