Vendégoldal
A hálás szállító
2024.11.19. | Zsirai Kata
Katanapló 2. rész
Mint már korábban jeleztük, most egy éven át Zsirai Kata, a mádi Zsirai Pincészet ügyvezetője ír nekünk borásznaplót. A Katanapló 2. részéből kiderül, hogy az unalmas hétköznapok cseppe…
Beszélgetünk
Kis falucska, nagy fesztivál
2024.06.08. | Szarka Flóra
Beszélgetés Juga Péterrel, a BOLDOGkisfalud Feszt megálmodójával
A BOLDOGkisfalud Feszt megálmodója az idén kap tanári diplomát, emellett újságot ír, zenekarban játszik, filmet forgat, ha kell, borkóstolót tart, de a családi vállalkozás marketingmene…
Vendégoldal
Júniusban újra BOLDOGkisfalud Feszt!
2024.02.11. | Borsmenta
Tokaj-Hegyalja egyik legkedvesebb fesztiválját június 27-30. között rendezik Bodrogkisfaludon. Lesz bor, sport és jó zene, a Kispál és a Borz is fellép. Íme a részletes program…
Iszunk
Patanyomok a palackon
2024.01.15. | Vargha Márk
Kíváncsian figyeljük fiatal borászatok munkáját, és örömmel számolunk be eredményeikről. A Borsmenta csapata nemrég a Gonda Borászat borait vette górcső alá…
Tesztelünk
Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok: Tokaji Late Harvest 2021
2023.12.03. | Szabó Edit
A Tokaj Hétszőlő 2021-es késői szüretelésű hárslevelűje hűen mutatja meg a fajta szépségeit. Ázsiai ételek vagy egy jó túrógombóc mellé ajánljuk…
Iszunk
Mindszenthavi Mulatság 2023
2023.11.21. | Szabó Edit
Az utolsó meleg őszi napon rendezték az idei Mindszenthavi Mulatságot a bodrogkisfaludi és a bodrogkeresztúri borászok. Aki szereti a szívmelengetően kedves, családias hangulatú minifes…
Tesztelünk
Béres Szőlőbirtok és Pincészet: Diókút Hárslevelű 2018
2023.11.13. | Szabó Edit
A 2018-as Diókút Hárslevelű a korosodó borok egyik szép példája. Érett sajtok mellé ajánljuk…
Tesztelünk
Benkő Borház: Hárslevelű 2021
2023.10.20. | Szabó Edit
A Benkő Borház 2021-es hárslevelűje csikó még, de már így is szerethető. Halas, spárgás ételek mellé ajánljuk…
Tesztelünk
Zsirai Pincészet: Méthode Traditionnelle 2020
2023.01.26. | Szabó Edit
A Zsirai Pincészet első pezsgője tradicionális eljárással készült, hozzá a szőlőt a Nyúlászó-dűlőben szüretelték. Maximum íz, zéró dosage, és sok szeretet Tokajból, a brut nature kedvel…
Tesztelünk
Kern Bor- és Pezsgőház: Tokaji Hárslevelű Pezsgő 2019
2022.12.29. | Szabó Edit
A Kern Bor- és Pezsgőház hárslevelű pezsgője szép, érlelt különlegesség. Szilveszterre tökéletes választás, de bármelyik ünnepi asztal díszére válik…
Vendégoldal
Tokaj, a csoda
2022.12.13. | Stephen Quinn
A Tokaji borvidék Stephen Quinn szemével
Stephen Quinn szerint Tokaj ékkövei egyértelműen az édes borok, a legjobb hárslevelűt a Kikelet Pincénél itta, és a furmint pezsgőknek jót tenne a jelenleginél hosszabb érlelési idő. A…
Iszunk
Jótékony célt szolgál a Disznókő hárslevelűje
2022.07.10. | Szabó Edit
A Disznókő Birtok 2021-es VISUS nevű, limitált palackszámú borának megvásárlásával vak és gyengénlátó embertársainkat segíthetjük…
Beszélgetünk
Bor, zene, boldogság
2022.06.18. | Virág Orsolya
Beszélgetés Juga Péterrel
Ismét lesz BOLDOGkisfalud Feszt! A tavaly indult kulturális fesztivált Tokaj-Hegyalja egyik legkedvesebb településén, Bodrogkisfaludon rendezik június utolsó hétvégéjén. A részletekről…
Tesztelünk
Sauska Tokaj: Pinot Noir Padi 2018
2022.06.12. | Szabó Edit
A Sauska Pincészet tokaji birtokának egyik gyöngyszeme ez a pinot noir. Hozzá a szőlőt a különleges adottságú Padi-hegyen szüretelték, ennek köszönheti szokatlan szépségét, hűvös elegan…
Eszünk
Myrtus a pohárban
2022.04.30. | Szabó Edit
A tarcali Fő utcán nyílt Myrtus Borbár Tokaj-Hegyalja kellemes színfoltja. A két tulajdonos, Pataky Orsi és Keresztes Ákos szívesen látja a vendégeket, és nyugodtan vihetjük a kutyánkat…