Eszünk
Kinyitott a Sophisto terasza!
2023.05.15. | Vargha Márk
A belváros közepén nyílt pezsgőbár lazán kínálja a luxust, és most már a teraszon üldögélve is belekóstolhatunk az osztrigás-pezsgős élmények sokszínűségébe…
Iszunk
Hogyan legyünk pengék olasz borokból?
2022.10.12. | Csepe Erika
Terroir Hetekkel indítja az őszt a DOC Pane e Vino, Gianni Annoni vérbeli olasz borbárja. Aki ellátogat a rendezvénysorozat programjaira, Alto Adige, Piemont és Friuli Venezia boraival…
Iszunk
Egy este a Zeus Borbárban
2022.08.30. | Vargha Márk
Vargha Márk kollégánk nemrég Badacsonyban járt, és a Zeus Borbárba betérve nem mindennapi kóstoló részese lehetett. Íme a történet…
Eszünk
Myrtus a pohárban
2022.04.30. | Szabó Edit
A tarcali Fő utcán nyílt Myrtus Borbár Tokaj-Hegyalja kellemes színfoltja. A két tulajdonos, Pataky Orsi és Keresztes Ákos szívesen látja a vendégeket, és nyugodtan vihetjük a kutyánkat…
Beszélgetünk
Tizenhét éve írjuk a magyar borok történetét
2022.01.29. | Pesti Eszter-Szabó Edit
Beszélgetés Bányai Gábor Botonddal
Eredetileg mérnöki pályára készült, végül borszakértő, borszakíró és borbártulajdonos vált belőle. Bányai Gábor Botond tavaly egymás után kapta a díjakat és az elismeréseket. A sikerhez…
Eszünk
Sub Rosa – „kávé bizalmasan”
2021.08.21. | Juga Péter
Idén áprilisban nyílt meg Miskolc főutcáján a Sub Rosa Cafe. A kultúra és a gasztronómia összefonódásából létrejött találkozóhely art deco stílusával a múlt század kávéházi hangulatát i…
Utazunk
Csillagos ötös: Cinque Borbár, Athén
2021.06.25. | Vargha Márk
Mi még októberben jártunk ott, de örömmel jelentjük, hogy a világjárvány után újranyitott az athéni Cinque Borbár! Aki görögországi útja során érinti a fővárost, mindenképpen látogasson…
Beszélgetünk
Várjuk a vendégeket!
2020.10.17. | Szabó Edit
Beszélgetés Bánfalvi Gáborral
Borturizmus kategóriában a budapesti székhelyű Taste Hungary nyerte el az idén a londoni Drinks Business magazin fődíját. A vállalkozást alapító Bánfalvi Gáborral beszélgettünk…
Iszunk
Kedvenc balatoni borteraszaink – déli part
2020.08.31. | Gónusz Gabriella
A Balaton körül mindig megtaláljuk azokat a borteraszokat, ahová jó beülni. Most a déli parti kedvenceinket vesszük sorra…
Eszünk
Zsíros kenyér luxuskivitelben
2020.08.12. | Vargha Márk
Hogy mi történik, ha egy nem mindennapi zsíros kenyér és egy adag mangalica-tokaszalonna Gernot Heinrich boraival randevúzik a Borirodában? Vargha Márk elmeséli…
Beszélgetünk
Vinikli – nem csak bringásoknak!
2020.07.25. | Vargha Márk
Beszélgetés Nagy Bencével
Mérnökhallgatóként a környezetbarát életmóddal foglalkozott, aztán borbárt nyitott Budapesten. Bár egyben kerékpárszaküzlet is, a Vinikli nem csak a bringásoké. Nagy Bencével beszélgett…
Iszunk
Villány két arca
2020.06.30. | Vargha Márk
Elmúlt a karanténidőszak, újra szerveződnek a boros rendezvények. Horkay András, a CEWI igazgatója nemrég villányi borokat mutatott a közönségnek a budapesti Fiaker teraszán. A Borsment…
Beszélgetünk
A szívünk is benne van
2020.02.15. | Pesti Eszter-Szabó Edit
Beszélgetés Dura Emesével
Nemrég ünnepelte első születésnapját Buda egyik legújabb borbárja, a Németvölgyi úton található Boriroda. Dura Emesét, a borszaküzletként is működő hely tulajdonosát a kínálatról és a p…
Iszunk
A nagy olaszrizlingteszt Vol. 2.
2019.12.10. | Szabó Edit
Befejeződött a Borsmenta olaszrizlingtesztje. A második fordulóban két badacsonyi és egy mátrai bor került a dobogóra, összesítettben a Nyári Pince 2015-ös késői szüretelésű olaszrizlin…
Vendégoldal
Biodinamikus nagyágyú a Borirodában!
2019.11.27. | Borsmenta
November 28-án mesterkurzussal egybekötött kóstolón mutatkozik be az Henri Giraud champagne-ház Budapesten. A találkozót a hamarosan az első születésnapját ünneplő Borirodában tartják……