2018.05.23. | Szabó Edit
Furmintimádók, figyelem: ez itt a fajta egy másik arca. Aki tudni akarja, mit jelent az ásványosság egy borban, kóstolja meg a Kőkövönt, és azonnal megérti…
A halvány citromszínbe zöldes árnyalatok vegyülnek, a csepp szép templomablakokat rajzol a pohár falára. Semmi kétség, az alapanyag gazdag. Az illat visszafogott, kompakt, a határozottan megjelenő zöldalmás, citrusos jegyeket némi ázott bazaltos, ásványos karakter egészíti ki.
Kóstolva kifejezetten kemény, szikár, nem behízelgő, de nagyon gazdag, és kifejezetten frissítő. Az ásványok végigkísérik a kortyot, utóízben felerősödik az addig is jelenlévő fanyar, nyári almás aromatika. Patikatisztaságú, határozott bor, nem finomkodik, de nem is ez a célja. Csendes borozgatásokhoz nem ajánljuk, a konyhában viszont igazi fejedelem: jól megválasztott ételek remek kísérője.
2018. február 6-án kóstoltuk.
A Borsmenta értékelése :
A bor neve : Kőkövön
Termelő : Laposa Birtok
Termőhely : Badacsonyi borvidék
Évjárat : 2016
Típus : száraz fehérbor
Fajtaösszetétel : 100% furmint
Alkoholtartalom : 13%
Kapható : Bortársaság
Ára : 3250 Ft
A termelő weboldala : http://www.bazaltbor.hu/
Ételajánlatunk: Zsenge rántott tök
Fotó:
Borsmenta
-
honlap
A pincészet elérhetőségei:
Laposa Birtok – Laposa Bence
Tel.: +36 20 7777 133
E-mail: birtok@bazaltbor.hu