2016.01.25. | Szabó Edit
Egyszerű étel, mégis sokak kedvence. Ha jól van elkészítve, szinte abbahagyhatatlan. Gyors, olcsó, ízletes, tökéletes vacsora egy hétköznapi estére.
A receptet Horváth Ilona klasszikus szakácskönyvében találtuk.Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 40 dkg száraztészta (nagykocka)
- 10 dkg húsos szalonna
- 4 dl tejföl
- 1 evőkanál étolaj
- só ízlés szerint
Elkészítés:
- A szalonnát felkockázzuk és serpenyőben megpirítjuk, majd a szalonnakockákat kiszedjük a zsírból.
- A tésztát forró, sós, olajos vízben készre főzzük –általában 10-12 perc alatt elkészül. Leszűrjük, és összeforgatjuk a szalonna visszamaradt zsírjával.
- A túrót villával összetörjük. Ha szeretjük, egy kis tejföllel lazíthatjuk.
- A tésztát összekeverjük az áttört túróval.
- Tejföllel és pirított szalonnakockával díszítve tálaljuk.
Borajánlatunk: Villa Tolnay Borház: Olaszrizling Tavasz 2014