2017.07.05. | Szabó Edit
Gyors, könnyű nyári vacsora a zöldségek szerelmeseinek. Bő fél óra alatt elkészül az egész, és tényleg nagyon finom. Egy pohár fehérbor illik mellé…
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg csirkemell, csíkokra vágva
- 1 nagy fej édes hagyma, félbe vágva, felcsíkozva
- 1 gerezd fokhagyma, reszelve
- 2 nagyobb szál sárgarépa, csíkokra vágva
- ½ fej (kisebb) káposzta, csíkokra vágva
- 1 közepes cukkini, csíkokra vágva
- 3-4 karfiolrózsa, félbevágva
- 4 evőkanál étolaj (napraforgó- és szezámmagolaj vegyesen)
- 2 csapott evőkanál szezámmag, száraz serpenyőben megpirítva
- 1 csokor zöldpetrezselyem vagy koriander
- 4 evőkanál szójaszósz
- só, bors
Elkészítés:
1. A csíkokra vágott csirkemellet az olajon megsütjük, majd félretesszük.
2. A wokban maradt zsiradékra rádobjuk a hagymát, és egy kevés sóval párolni kezdjük. Ha már fonnyad, jöhet hozzá a sárgarépa, majd ha már az is puhulni kezd, keverjük bele a káposztát, a cukkinit és a karfiolt, sózzuk meg újra, nyomjuk rá a fokhagymát, locsoljuk meg a szójaszósszal, és néhány percig pároljuk.
3. Amikor már minden zöldség puhulni kezdett, de még nem puha, tegyük hozzá a csirkemellet, törjünk rá egy kis borsot, forgassuk össze, és együtt süssük, pároljuk tovább az alapanyagokat. Fontos, hogy minden egy picit roppanós maradjon.
4. Rusztikusra vágott petrezselyemmel vagy friss korianderrel, valamint a pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk. Aki szereti, párolt rizst is kínálhat mellé.
Borajánlatunk: SanzonTokaj: Blanc 2015