2021.09.28. | Szabó Edit
Nem kell gyúrni, nyújtani, kevergetni, egyszerűen csak beleszórjuk a tepsibe a hozzávalókat, és már mehet is a sütőbe. A világ legegyszerűbb túrós süteménye nem hiányozhat a repertoárunkból…
Pofonegyszerű, de tényleg. Nagyjából 10 perc alatt összeáll, és 30 perc alatt meg is sül. Ez a süti a elfoglalt háziasszonyok álma. Íme a recept. Elronthatatlan…
Hozzávalók:
- 12 púpozott evőkanál liszt
- 12 púpozott evőkanál cukor (lehet porcukor is)
- 50 dkg túró
- 1 marék mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 3 dl tej
- 1 zacskó vaníliás cukor (vagy 2 zacskó, ha valaki édesebben szereti)
- 3 tojás
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
1. A lisztet összekeverjük a cukorral.
2. A túrót villával összetörjük, belekeverjük a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a mazsolát.
3. A tejet kancsóba öntjük, és belekeverjük a tojásokat.
4. A tepsit kivajazzuk (akkor is, ha sütőpapírt használunk, mert szükség van a zsiradékra), majd egyenletesen elosztva beleszórjuk a lisztes-cukros keverék felét. (Könnyű kiszámolni, 10 kanálnyi kell belőle.) Erre jön a túró, szépen, egyenletesen elosztva, majd jöhet a maradék lisztes cukor a tetejére. Végül a kancsóból (bármilyen edény lehet egyébként, de könnyebb önteni, ha van csőre) rácsorgatjuk a tojásos tejet. Figyeljünk rá, hogy mindenhol eltakarja a lisztet a nedves keverék; ahol ez nem megy, ott villával segítsük egy kicsit a tojásos tej útját.
5. A maradék vajat laposan felkockázzuk és a massza tetejére adagoljuk.
6. 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt megsül; akkor jó, ha a teteje aranybarna.
Borajánlatunk: Palkó Borok: Jégcsepp Jégbor 2018